Riksdagsledamoten Mathias Tegnér (S) förklarar budgeten 2018

Med hjälp av Ballerinakex och en stor portion pedagogisk briljans förklarar Mathias Tegnér statsbudgeten för 2018. En framtidsinriktad budget med både stort reformutrymme och stort prognosticerat överskott.

Nu har statsbudgeten för 2018 trätt i kraft. Jag spelade för ett litet tag sedan in en video för förklara varför jag tycker den är så bra. Jag fick dessutom chansen att äta obegränsat med Ballerina-kex. Titta och kommentera vad du tycker!

Publicerat av Mathias Tegnér den 4 januari 2018

Det förväntade överskottet på hela 40 miljarder kronor kommer att pressa ner statsskulden till nivåer som inte har varit reella för Sverige på över 40 år.

Även reformutrymmet, det vill säga utrymmet för satsningar i statsbudgeten, är på 40 miljarder. Med klok ekonomisk hushållning, en stimulerad konjuktur och progressiv arbetsmarknadspolitik har den Socialdemokratiskt ledda regeringen vänt Alliansen efterlämnade underskott på 60 miljarder till överskott. Är du också intresserad av att veta vad de 40 miljarderna kommer att gå till? Kolla in när Mathias med hjälp av Balleringakex förklarar i videon ovan.

facebook Twitter Email