Socialdemokraterna Tyresö söker politisk sekreterare med inriktning på press, kommunikation och sociala medier

Vill du vara med och forma framtidens Tyresö? Socialdemokraterna i Tyresö söker dig som vill vara arbeta med press- och kommunikationsfrågor under kommande mandatperiod.

I Tyresö har vi Socialdemokrater fått förtroendet att vara med och leda Tyresös utveckling i ett minoritetsstyre tillsammans med Liberalerna och Miljöpartiet. På Socialdemokraternas kansli arbetar de socialdemokratiska kommunalråden och politiska sekreterare.

Nu söker vi en skicklig kommunikatör som gillar högt tempo och som trivs i hetluften. Du agerar snabbt och klarar korta deadlines. Du är strategisk, tänker nytt och har förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Du kommer att genomföra både proaktivt och reaktivt press- och kommunikationsarbete samt bidra med analys, strategi och aktiv profilering i den mediala debatten samt i andra relevanta kanaler.

Kvalifikationer

• Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift och behärskar alltifrån raka pressmeddelanden till debattartiklar, nyhetsartiklar och andra texter som ligger till grund för medial närvaro.
• Förmåga att hitta essensen i ett komplext budskap och tillgängliggöra det för olika målgrupper.
• Förmåga att se vad som är en nyhet och hur denna kan paketeras och säljas in för största möjliga genomslag utifrån målgrupp och kanal.
• Du är driven, målinriktad och kreativ och får saker att hända. Trivs i en miljö som präglas av öppenhet, gemenskap och ständig förändring. Lätt för att samarbeta med andra, bidrar till ett gott arbetsklimat och är serviceorienterad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
• För rollen relevant utbildning eller erfarenhet inom journalistik, kommunikation eller annan inriktning vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete inom ideell sektor är värdefullt. Att dela Socialdemokraternas värderingar är ett krav.

Meriterande
• Erfarenhet av marknadsföring via sociala medier så som Facebook och Instagram.
• Kunskaper i programvaror som är standard för grafisk produktion, exempelvis Photoshop och InDesign.
• Erfarenhet av att ha jobbat i en redaktion

Anställningsvillkor
Anställning: Tjänsten är en heltidstjänst som längst t o m 31/12 2026. Kommunallagen ger dig rätt att vara ledig från din nuvarande anställning för att arbeta som politisk sekreterare.
Omfattning: Heltid (oreglerad). Kvälls- och helgarbete förekommer.
Lön: regleras i det styrande dokumentet ”Anställning av politiska sekreterare för åren 2023-2026”

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till karin.ljung@tyreso.se senast 11 december. Märk ansökan med ”politisk sekreterare”

För ytterligare information: kontakta Karin Ljung, tel. 072 469 51 46, e-post karin.ljung@tyreso.se