12. Martin Nilsson

Bor: Sofieberg

Ålder: 48

Jag är Socialdemokrat för att jag vill se ett samhälle som håller ihop och där vi oavsett vilken bakgrund vi har tillåts växa och utvecklas. Klyftor som delar upp oss gör samhället otryggare och begränsar människors livsdrömmar. Därför vill jag föra en politik där skolan alltid ser varje barns behov. För mig går alltid satsningar på skola och fler lärare före skattesänkningar.

Jag vill att Tyresö ska vara en kommun med ordning och reda både i verksamheter och i ekonomin. Jag vill att äldre ska få en trygg äldreomsorg där de får ökad kontinuitet och större inflytande. Jag vill inte se ideologiskt driven privatisering av fungerande kommunal verksamhet. Jag vill att skattebetalare ska vara trygga i att kommunens pengar förvaltas effektivt. Jag vill inte se något konsultdrivet OPS-projekt som NKS. Jag vill att Tyresö ska vara en kommun för alla. Därför vill jag att det byggs nya hyresrätter och att utförsäljningar av de som finns och marknadshyror stoppas.

Jag är 48 år, har två barn, bor i Sofieberg och jobbar till vardags som kanslichef för Stockholms finansborgarråd. När jag har tid över gillar jag att titta på hockey, spela bordtennis och resa.