29. Margitha Applegate

Bor: Fårdala

Ålder: 60

Jag och min familj flyttade från Älvsjö till Tyresö 1988. Våra år i Tyresö har varit väldigt bra, att få se barnen växa upp i den härliga miljön och att deras tid i förskolan och skolan varit harmonisk och utvecklande. Jag har arbetat inom förskolan och skolan i 40 år, jag är utbildad förskollärare och för 15 år sedan vidareutbildade jag mig till specialpedagog. Som specialpedagog har jag mestadels arbetat i olika grupper med barn som har behov av extra stöd.

Jag har under alla år tyckt att Tyresö har varit en trevlig och bra kommun att både bo och arbeta i men för fem år sedan ändrade jag inställning vad gäller mitt arbete. Skolpolitiken började dra åt fel håll, det var inte barnen som var i fokus utan mest pengarna. Barn som hade behov av att gå i små grupper skulle nu inkluderas i stora klasser, vilket skedde på en väldigt kort tid. Det var inte alltid man såg till barnens bästa. Äldreomsorgen är också ett viktigt område för mig, eftersom det även där finns stora brister.

För tre år sedan bestämde jag mig för att engagera mig politiskt, jag gick med i Socialdemokraterna för att kunna påverka så att det blir bättre för våra barn och äldre i Tyresö.