3. Jannice Rockstroh

Bor: Fornudden

Ålder: 36

För snart nio år sedan flyttade jag till Tyresö, då gravid med mitt andra barn, och började söka efter en förskola. Under mina besök på förskolor möttes jag av stora barngrupper, slitna lokaler och ständig brist på resurser. Jag såg en kommun som under alltför lång tid inte satsat på våra barn och unga. Det var det som fick mig att engagera mig lokalt i Socialdemokraterna – så här vill inte jag att mina, eller någons annans barn, ska växa upp.

Att alla barn ska ges samma möjligheter, oavsett var de växer upp, är för mig en självklarhet och en av mina viktigaste värderingar. Oavsett i vilket område du bor ska förskolor, skolor erbjuda en trygg och bra verksamhet med utbildade pedagoger och ge dig och dina barn möjlighet att nå så långt du bara kan, oavsett hur snabbt du springer. Jag har en stark övertygelse om att samhället ska vara som starkast när du är som svagast. Är du sjuk, ska du kunna gå till läkare, specialist och få den rehabilitering du behöver, oavsett tjockleken på din plånbok. Jag tror på att vi är starkast tillsammans- därför är jag socialdemokrat.

Det är dags att Tyresös barn och unga prioriteras. Det är slutsnålat nu! Barnen i Tyresö ska mötas av en förskola och skola som präglas av trygghet, kunskap, nyfikenhet och studiero. Jag vill att Tyresö ska ge alla barn möjlighet att delta i en fritidssysselsättning, musik- eller kolloverksamhet. Det häftiga med politik är att sådant går att möjliggöra med politiska beslut.