30. Bo Toresson

Bor: Bollmora

Ålder: 79

Jag är född och uppväxt i Bräcke i Jämtland och jobbade som skogsarbetare under några år. Därefter i SSU och i Statsrådsberedningen. 1982-1992 var jag partisekreterare för Socialdemokraterna. Under några år dessförinnan arbetade jag som journalist och chefredaktör för Länstidningen i Östersund.

Jag kom till Tyresö 1965 och bosatte mig med familjen i Trollbäcken. Blev kvar till 1979 då jag flyttade till hemorten Bräcke men hamnade åter i Tyresö 2006. Har varit kommunalpolitiskt verksam bl.a. som ledamot i fullmäktige och är numera verksam i Kommunala pensionärsrådet. Friluftsmänniska brukar jag kalla mig och jag har ägnat mycket av min fritid till jakt, fiske, och skidåkning. Musik och att spela dragspel är också något jag tycker om.

Jag är född och präglad i ett socialdemokratiskt hem och upptäckte tidigt klassklyftor och reagerade mot dem. Därför är jämlikhetsfrågorna viktiga för mig. Jag arbetar nu med äldrefrågor. Vem vågar bli gammal i Tyresö? Frågan ställs av många idag. Jag anser att den som levt och verkat i Tyresö ska kunna känna trygghet på äldre dar och inte riskera att få en dålig omsorg eller tvingas bort till vård långt hemifrån och utanför Tyresö.