Tyresös representant i riksdagen

Mathias Tegnér är Tyresös representant i riksdagen. Han arbetar just nu på H&M och har varit Tyresö-bo nästan hela livet. Här presenterar han sig själv:

Jag har varit Tyresö-bo i nästan hela mitt liv. En kommun som är fantastisk att växa upp i och otrolig att bo i.

Under åren har jag bott i Öringe, Lindalen och Farmarstigen, men är nu tillbaka i
Öringe. Här bor jag med min danska fru Maria och vår katt Yasha. Maria och jag träffades, då vi arbetade som reseledare i Bulgarien. Innan vi slutade hann vi också med destinationer som Egypten, Marocko och Grekland i form av den fantastiska ön Kreta. Det mest bestående minnet från de åren är nog gästvänligheten som visades oss.

Under de senaste åren har jag arbetat som ekonom på H&M, efter att ha pluggat på Handelshögskolan i Stockholm, när Maria och jag lämnade reseledaryrket i 2005. En upplevelse från min tid på H&M som har gjort avtryck är möjligheten att vara med och supporta de nya ekonomiavdelningarna vid våra butiksöppningar i Kuala Lumpor, Malaysia 2013 och i Melbourne, Australien 2014.

Sedan barnsben har jag varit sporttokig. Sedan femårsålder har jag hållit på med ishockey och innan jag sadlade om och blev hockeydomare hann jag spela både i Hanvikens SK och Tyresö Hockey, samt under ett antal år i Huddinge. Som många andra barn var jag intresserad av att testa olika sporter och jag är idag glad över att ha testat att spela fotboll i Tyresö FF, innebandy i Tyresö IBK, pingis i Tyresö BTK och schack i Bollmora SK.

I början av årtusendet studerade jag historia på Stockholms universitet, samt en termin i Glasgow i Skottland, vilket till slut slutade med en kandidatexamen i Historia. Resan till Glasgow blev lite av ett politiskt uppvaknade, även om jag då hade varit med i SSU och Socialdemokraterna i flera år. För mig var det oerhört tragiskt med sådana klassklyftor i en relativt välmånde land i Europa. Glasgow är en ganska klassisk industristad, men i områden ganska när city, som Maryhill och Ruchill, var fattigdomen och utanförskapet uppenbart, där många glasfönster var utbytta mot plåt.

För cirka 10 år sedan kom jag också ut som Iberofil med en nästan ohämmad kärlek till Spanien och skulle jag inte bo i Stockholm, skulle jag varje dag i veckan välja Madrid med sitt fantastiska folkliv, sina museer, samt sist men inte minst världen bästa fotbollsklub, Atlético de Madrid.

I korthet är jag en person med många järn i elden och det har varit en stor fördel när jag under mandatperioden har representerat Tyresö i riksdagen. Med min genuina Tyresö-bakgrund, min utbildningsbakgrund både inom ekonomi och historia och min erfarenhet från av att arbeta i olika delar av världen så har jag en plattform att fortsätta arbeta för ett bättre Sverige och Tyresö.

Både som riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Tyresö lovar jag att arbeta för ett bättre och tryggare samhälle, i såväl riket som i Tyresö. För både Sverige och Tyresö kan bättre!

Mathias CV
Mathias på Twitter
Mathias Blogg 

facebook Twitter Email