Anita Mattsson

Jag älskar Tyresö och har bott här nästan hela livet. Jag har bott i Hanviken, Granängsringen, Krusboda, Raksta och nu bor jag i Trollbäcken igen. Jag hoppas att också få bli gammal här. Tyresö har allt, det jag uppskattar mest är vår unika natur, vårt fina kulturliv och vårt fantastiska föreningsliv. I Tyresö finns en speciell anda, vi är stolta över vår hembygd och känner gemenskap.

Jag engagerade mig politiskt för att jag vill att alla ska få samma chanser i livet, oavsett om dina föräldrar är rika eller inte. Att alla kan känna frihet och vara en del av samhället. Jag vill ha ett samhälle där vi bryr oss om varandra

Mitt första jobb var ett sommarjobb i en skobutik när jag var 14 år, sedan har jag jobbat i olika branscher från inköp i detaljhandel till industriautomation. Min senaste erfarenhet är från Landsorganisation (LO) där jag var förhandlare. 2011 blev jag vald till oppositionsråd. Det innebar att jag blev Socialdemokraternas kandidat till kommunstyrelsens ordförande. 2018 fick jag väljarnas förtroende till att bli kommunstyrelsens ordförande och innehaft den posten sedan dess.

Kontakta mig: