Mathias Tegnér

Mitt namn är Mathias Tegnér och jag är Tyresöbo sedan barnsben. Numera bor jag på Raksta med min danska fru och våra två barn. Jag är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och tjänstledig från en tjänst som ekonomichef på Hennes & Mauritz.

Jag tror på en rättvis värld och tror att det gynnar Sverige att vi är en röst för rättvisa, demokrati och jämlikhet i världen.

Mathias Tegnér

Sedan 2014 är jag riksdagsledamot och utöver att vara riksdagens största lokalpatriot arbetar jag med frågor som rör hur vi både kan skapa framtidens gröna jobb och möta klimathotet.

Jag brinner också för en jämlik hälsa och tror att idrottsrörelsen är en viktig del i detta. På fritiden är jag därför ordförande i Stockholms ishockeyförbund och Hanvikens SK. Slutligen tror jag på en rättvis värld och tror att det gynnar Sverige att vi är en röst för rättvisa, demokrati och jämlikhet i världen.