Avgiftsfria trygghetslarm

Avgiftsfria trygghetslarm nu verklighet efter bred överenskommelse!

Efter en blocköverskridande överenskommelse mellan S, Mp, L och V införs nu avgiftsfria trygghetslarm för biståndsbedömda personer inom äldreomsorgen från och med januari 2017.

– Det är en viktig seger för oss socialdemokrater som kommer att göra stor skillnad för många äldre. Trygghet och vård ska inte vara en ekonomisk fråga och det här innebär att äldre inte längre behöver välja bort trygghet på grund av höga kostnader. säger Carl Johan Karlsson (S) gruppledare i Socialnämnden Tyresö.

I valet 2010 sa Tyresös moderater att avgiften för larmet inte skulle höjas, men bara två månader efter valet höjdes avgiften. Som en reaktion på brutet vallöfte, initierades en folkomröstningskampanj där Tyresöborna i omröstningen 2012, var tydliga med att avgiften på trygghetslarmen skulle slopas. 9471 personer av Tyresös medborgare röstade varav 83,8% röstade för ett avgiftsfritt larm och 13,7% mot.

– Blocköverskridande samarbeten är bra och något vi förespråkar och gärna skulle se mer av för långsiktigt hållbara lösningar för ett Tyresö som håller samman, säger Anita Mattsson (S) Oppositionsråd Tyresö