Vi presenterar våra kandidater: Johanna Schaub

Först ut; Johanna Schaub

Ålder: 20
Bor: Trollbäcken
Gör: Politisk sekreterare för S i Tyresö, simlärare på somrarna.
Plats på valsedeln: 5
Hjärtefrågor: Kultur och fritid, skolfrågor och jämställdhet
Favoritplats i Tyresö: Alby naturreservat

Vad fick dig att engagera dig i Socialdemokraterna?
Jag är Socialdemokrat för att Socialdemokraterna är det parti som brinner för samma frågor som jag, kopplat till jämställdhet och jämlikhet. Jag vill att alla människor oavsett bakgrund ska ha samma möjligheter att kunna välja i livet. Så ser det inte ut idag. Jag har alltid haft starka åsikter, men det var när Tyresö musikklasser för andra gången under min tid där hotades av nedläggning som jag märkte att politiken faktiskt påverkade min direkta vardag och att det är viktigt att engagera sig för att ha möjlighet att påverka både i sakfrågor men också samhället i stort.

Vilka frågor brinner du för?
Jag är gruppledare i kultur och fritidsnämnden och jag tycker att föreningslivet och dess positiva effekter på samhället är mycket viktiga. Föreningar skapar gemenskap och är en mötesplats för personer som kanske annars inte skulle träffas. Det är viktigt att vi värnar Tyresös olika föreningar. Frågor som rör skola och utbildning är också viktiga för mig. Det är inte allt för länge sen som jag själv gick i skolan i Tyresö. Jag oroas över att skillnaderna mellan skolorna i Tyresö är så pass stora. Jämställdhet är som sagt också ett mycket viktigt ämne för mig.

Varför kandiderar du i kommunalvalet?
Kommunalpolitiken är det som kanske allra mest påverkar människors vardag. För mig är det viktigt att påverka den till det bättre.

http://socialdemokraternatyreso.se/vart-parti/kandidater-till-kommunfullmaktige-2018/