61. Maria Prinds Carstensen

Bor: Öringe

Ålder: 38

Jag är inflyttad Tyresö-bo och kommer ursprungligen från en liten by i Danmark. Kärleken förde mig till Sverige och jag har bott i Tyresö sedan 2005.

Min väg till Sverige började med 2 år som reseledare i Bulgarien, Marocko, Grekland och Egypten. Dessa platser bjöd på fantastiska historiska och kulturella upplevelser, sol och bad, god mat och underbara människor. Men på alla ställen jag bodde och jobbade fanns också djup fattigdom och mänsklig misär.

Mina föräldrar har uppfostrat mig till att acceptera alla oavsett bakgrund, samhällsställning och fysiska förmågor, men det var först när jag rörde mig utanför min hemorts skyddande bubbla att jag upptäckte vad det egentligen innebar för mig och mina hållningar.

För mig är det viktigt att vi som samhälle förebygger fattigdom och utanförskap och ger människor en grund för att kunna leva bra och klara sig själva. Detta menar jag att vi bör göra via satsningar på förskola, skola och utbildning. Om vi lyckas se till att dagens generation av barn och ungdomar är förberedda på vuxenlivet försäkrar vi även vår egen framtida ålderdom.